Konya Aile Hukuku – Aile Avukatı
Aile ile ilgili konuları kapsayan, medeni hukukta yer alan bir hukuk dalı olan aile hukuku, aile içi anlaşmazlıkların giderilmesi için gereklidir. Türk Medeni Kanunu ve bazı özel yasalar ile düzenlenmiş olan konular aile hukuku dahilinde aile mahkemelerinde görülür.
Bu disipline aynı zamanda evlilik hukuku da denebilir. Boşanma, çocuk velayeti, evlilik gibi konuları ilgilendiren uyuşmazlıklar ve aile içi sıkıntıları kapsar. Çocuk ve kadın hakları konusu da aile hukuku dahilinde koruma altındadır. Türk Medeni Kanunu ile düzenlenen bu yasal hükümler, aile hukukunun yapı taşını oluşturmaktadır. Aile hukuku alanı, toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin güvenliğini ve huzurunu sağlayarak toplumun güvenliğini ve huzurunu sağlamayı amaçlar.

Konya Aile Avukatı: Mehmet Kürşat Kılıç
Bakılan Davalar:
85+
Aile hukuku Medeni Hukuk içerisinde yer alarak mal paylaşımı, evlat edinme ve nafaka gibi konuları da kapsayan bir hukuk dalıdır. Bu dal ailenin korunması ve bütünlüğünü sağlar. Evlilik ile sınırlı kalmayarak evlilik dışı yaşam, nişanlanma, evlilik dışı çocuk gibi birçok konuyu da kapsayan aile hukukunda, dünyaya gelen çocuklar evlilik dışı ya da evlilik içi fark etmeden eşit haklara sahiptir.
Aile Hukuku Nedir?
Aile hukuku kapsamındaki diğer konular:
- Çocuk kaçırma olayları
- Aile içi şiddet yaşanması
- Tüp bebek gibi seçenekler ile yapay döllenme ile çocuk sahibi olmak
- Çocuk hakları
- Çocuk istismarı hali
Aile hukuku oldukça kapsamlı ve geniş bir alan olduğu için farklı hukuk dallarına da taşınabilmektedir. Aile hukuku alanı, aile bireylerinin haklarını gözeterek ailedeki mağduriyeti önleyen bir alandır.
Boşanma Nedir?
Bir evliliğin yasal olarak sona erdirilmesi işlemine boşanma denir. Boşanma, yasal şartları taşıyan bir evliliğin sona erdirilmesi işlemidir. Boşanma ancak mahkeme kararı ve bazı şartların sağlanması ile gerçekleşir. Aile üzerinde oldukça büyük bir etkisi olan boşanma davaları, çekişmeli ya da anlaşmalı olabilir. Avukat Mehmet Kürşat Kılıç aile hukukuna dair ihtiyacınız olan danışmanlığı size sağlamaktadır.
Türk Medeni Kanunu’na göre boşanma davası açılabilmesi için sebepler:
- Evlilik birliğinin temelinden sarsılması
- Taraflarından en az birinin terki
- Taraflardan en azından birinin zina işlemesi
- Taraflardan en az birinin suç işlemesi ve haysiyetsiz bir yaşam sürmesi
- Taraflardan en az birinin akıl hastalığı bulunması
- Taraflardan en az birinin hayata kast etmesi, onur kırıcı davranış sergilemesi
Aile Hukuku kapsamında görülen bazı davalar şunlardır:
- Anlaşmalı boşanma ya da çekişmeli boşanma
- Boşandıktan sonra malların paylaşımı ve tescili
- Tedbir, tazminat ve nafaka talebi olan boşanma davaları
- Çocuk velayet davaları
- Evlenmek için izin verilmesi istemi olan davalar
- Yabancı bir ülkede gerçekleşen boşanmanın Türkiye’de tanınması ve tenfiz edilmesi
- Nişanın atılması sonucu olan davalar
- Babalık davaları ve evlat edinmeye izin davaları
- Evlenmeye izin, vesayet ve iddet müddetinin kaldırılması
Boşanma sebepleri fark etmeksizin bütün boşanma davaları aile mahkemeleri ile görülmektedir. Fakat ikamet alanının yakınında aile mahkemesi bulunmuyorsa böyle bir durumda Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde boşanma davaları gerçekleştirilebilir.
Velayet Nedir?
Medeni Kanun’a göre çiftler için bir hak olan evlilik müessesinin bitirilmesi ile ortaya birçok sıkıntı çıkmaktadır. Ortada bir çocuk varsa bu sıkıntı büyümektedir. ‘’Çocuğun velayeti kimde olacak ?’’ sorusu sizin için büyük bir stres kaynağı olacaktır. Avukat Mehmet Kürşat Kılıç velayet davanız ile ilgili avukatlığı ve danışmayı size sağlayabilir. Bunun için iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
Çocuğun temsili, güvenliği ve korunabilmesi için bulunan hukuksal haklara velayet denir. Bir çocuğun sağlıklı ve mutlu bir çocuk olarak büyüyebilmesi için huzurlu ve mutlu bir ortamda büyümesi gerekir. Bu ortamın sağlanamadığı durumlarda boşanma yaşanabilir. Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan haklardan biri olan evlilik birliğinin bitirilmesi birçok sorunu da beraberinde getirmektedir.
- 18 yaşından küçük çocukların velayeti anne ve babanındır. Bu evlilik sürdüğü sürece yani herhangi bir boşanma yaşanmaz ise çocukların velayeti iki tarafta da olur.
- Ebeveynlerden birinin vefatı durumunda velayet hayatta kalanındır.
- Boşanma halinde velayet kararı bu konu ile ilgili hakime aittir.
- Ebeveynler arasında evlilik birliği yok ise velayete sahip olan annedir.
- Annede sağlık sorunu ya da psikolojik bir rahatsızlık gibi bakamayacak bir hal olduğu taktirde velayet baba ya da bir vasiye verilebilir.
- Ebeveynler çocuğa yeterince ilgi göstermiyor ve kötü davranıyorsa çocuk, başka bir aileye ya da Çocuk Esirgeme Kurumu gibi ilgili bir kuruma verilebilir.
Boşanma Davası Nerede Açılır?
Boşanma davasının yeri ile ilgili madde Medeni Kanun 168.maddedir. Bu maddeye göre boşanma davası, çiftin davadan önce 6 aydan beri ikamet ettikleri son yerin ya da taraflardan birinin yerleşim yerinin ilgili mahkemesinde görülebilir. Siz de evlilik birliğiniz ile alakalı anlaşmazlıklar yaşıyor ve boşanmayı düşünüyorsanız Avukat Mehmet Kürşat Kılıç’a danışabilirsiniz. Aile Hukuku kapsamındaki davalardan ihtiyaç duyduğunuz davayı açmadan önce Konya Boşanma Avukatı Mehmet Kürşat Kılıç’a danışabilir ve bu yolda haklarınızı savunacak ve menfaatlerinizi gözetecek bir avukatın danışmanlığında ilerleyebilirsiniz.
Hizmetlerimiz Hakkında Sorunuz Mu Var?
Hemen Av. M. Kürşat Kılıç’ı Ara!
Haftaiçi
- 09:00 – 18:00